Total Pageviews

TERIMA KASIH PEMBACA !

SEARCH

Loading...

24 February 2014

Sarana Ibu Bapa, Sekolah

Nila jawatan baruku
Penyelaras
Peringkat sekolah

Sape ada anak kat sekolah KPM mmg kena tau benda ni. Sarana Ibu Bapa..sbb survey dan khidmat bakti pada sek disediakan dlm borang tu. Apa yg menarik iyela..tahun lepas saya tolong kira data untuk soal selidik ni. Tetapi AJK sebenar bukanlah saya! Saya tolong jer sbb Setiausaha PIBG tak tau camne nak  settlekan data yg byk ni dan AJK Ibu Bapa PIBG pun saya tolong ajarkan but then all the data dianalisa oleh saya. Tetiba tahun ni dapat surat dari Unit Perhubungan JPWP mengatakan bahawa guru kaunseling selaku penyelaras pulak utk projek Sarana IBKS ni. Alasan yg mudah iaitu kalo bagi pada guru kaunseling mesti tau punya ...hmmmm..menjadi harapan kpd ramai org memberikan pertambahan kerja yg pelbagai.
Orait pusingan kerja cam tahun lepas, mengedarkan sarana ibu bapa kpd hampir 1400 pelajar melalui guru kelas. Guru kelas analisa data dan saya kumpul menjadi satu data sekolah..and the best part yg saya suka intai lampiran b khidmat bantu sekolah. Collect data nama parent yg sudi bantu sekolah.
And part yg paling saya suka buat iyela mcm projek guru penyayang. Saya akan draf carta organisasi dari atas ke ajk kerja ikut kreativiti sendiri supaya tak bebankan diri sendiri sangat dan dlm masa yg sama projek jalan. Well i think tula kelebihan saya meng sub kan carta organisasi beranting ranting agar objektif tercapai :) Orait mari draft carta organisasi baru dan tak sabar nak bentangkan pada AJK PIBG yg baru..maklumla kalo hanya saya je yg nampak how to implement the project so mmg senang control isu masa meeting nanti :)

No comments: