Total Pageviews

Subscribe Here

TERIMA KASIH PEMBACA

24 March 2014

VLE Frog - Guru Kaunseling

Hujan..mengiringi
Sidang media Perdana Menteri
MH370 ending di Selatan Lautan Hindi
Terkelu setelah menanti & menanti
Kepastian terjawab juga malam ini
Tragedi!

Bila guru VLE Frog membina site untuk setiap guru, maka kami kena respon dan make sure ada la item dan aktiviti yang nak dimasukkan dalam site itu. So cari picture mana sesuai untuk diupload di site sendiri. Well mari susun apa nak letak di site tu.
Antara yang boleh dijadikan panduan:
Isu semasa masalah pelajar
Aktiviti bersama PRS
Artikel/ Kajian tindakan yang ditulis
Aktiviti yang dijalankan oleh UBK

Well let start with upload pic sendiri dulu. Then write something interesting about yourself. How about
Jika anda ada sebarang kesulitan dan masalah, jangan malu dan segan untuk berjumpa dengan kaunselor anda secara bersemuka atau tulis email di cmnurhaiza@yes.my untuk saya respon permasalahan anda.

Then site Unit Bimbingan Kaunseling juga tidak dilupakan. Saya dah bina site
-Guru Penyayang
  Dengan senarai mentor / mantee, aktiviti mentor mantee, saya tambah IPM indeks persepsi murid
  secara  bulanan dan gambar projek guru penyayang.

- Sarana Ibu Bapa & Sekolah
   Nak letak list nama ibu bapa yang ingin membuat khidmat bakti, maklumla guru kaunseling selaku
   penyelaras program

- Pembimbing Rakan Sebaya
PRS site dah ada dan ahli PRS dah start fill in biodata diri . Ni projek PRS masa Kursus PRS yang lepas. Lepas ni akan ditambah semua ahli PRS perlu log in site ni.

Well buka VLE Frog kat kampung..yang tak bestnya internet slow sikit then dengar lak pengumuman dari Perdana Menteri, maka tutup komputer is the best option dan dengar berita terkini tentang tragedi MH370..

No comments: