Total Pageviews

TERIMA KASIH PEMBACA !

21 April 2014

SPLG DAN SPS

Ahad
Yang mendung
Yang suram.....

Hari ni saya mengadap laptop untuk keyin data SPS dan SPLG. Rasanya kalau dateline bukan Isnin ni untuk SPS memang saya tak mengadap lagi kot laptop. Maklumlah apa sahaja yg berkaitan dengan key in data mmg saya kurang bermotovasi especially yg online. Dari tengah mengadap laptop di sekolah tapi leceh lambat nak buka hinggala tgh syok nak buat tetiba ntah 'hang' pulak. Dahla 14 tahun berkhidmat memang banyakla perkara dan pengalaman yang perlu di key in.  Memang the most reason kenapa cikgu tak berminat nak buat online. Especially guru kelas, masa key in data kelas tu dgn list yg panjang huhu mmg sgt mencabar emosi bila tgh syok tetiba buat perangai nak on off nak refresh ke. Nak mengadap SPS ni pun asyik kacau admin sekolah..bertutor dengan whatsapp..whatsapp sampailah dah habis key in.
Beralih ke SPLG pulak..hmmm..kenapalah SPLG ni bertukar wajah pula tahun lepas cam lain. Mulala cursur dok klik sana sini try and error dapatla key in. Dah key in, tgk kat list kursus tak appear lagi list yg saya dah taip. Tunggu admin approve pula untuk step seterusnya untuk make sure diterima atau tak. Kacau admin SPLG pula melalui viber dan sempat bergurau saya cakap jika tak approve harula hari ni dok mengadap tapi nak kena taip semula..oh tidak! tidak!
Wow...habis je key in baru perasan 4 jam ..oh 4 jam!

No comments: