Total Pageviews

TERIMA KASIH PEMBACA !

20 June 2014

Welcome to Kelantan! Pantai Cahaya Bulan

I love Kelantan
Variety food
With best price

Lena dalam flight after rushing here and there di KL. Tiba di airport je bas dah tunggu dan membawa kami ke Pantai Cahaya Bulan iaitu pantai yang terkenal di Kelantan. Sering dengar nama pantai ni tapi inila kali pertama dapat  menjejakkan kaki ke sini. Amboi rambang mata tenguk menu seafood dari maggi ketam, sup belut dan tempura seafood. Saya order nasi goreng kampung, air sirap dan tempura udang dan sotong. Fiqah order ABC yang menariknya serbuk milo ditabur di atas ABC tersebut. Lepas makan, apalagi tak lepaskan peluang jalan jalan kat pantai menikmati matahari terbenam. Dah puas berposing di pantai, kami semua bertolak ke Boutique Hotel Ridel di Wakaf Che Yeh.

Sampai je di Wakaf Che Yeh dah malam tapi mengingatkan kami macam Downtown Cheras di hadapan sekolah yang sangat padat dengan manusia. Semua ahli rombongan sibuk berbincang untuk keluar semula tapi saya benar benar tak larat...dan tidur is the best option! 

Matahari terbenam di pantai PCB

No comments: